Som DO Pla de Bages
El Celler Fargas Fargas de Salelles forma part de la DO Pla de Bages. La família Fargas cultiva la terra de ben antic, amb amor i estima, i contribueix al manteniment i a la bellesa del paisatge del municipi. Situat a la casa de pagès de Cal Quico, a 5 minuts de la creu de terme de Salelles, ofereixen una experiència d’enoturisme variada que consisteix en: Visita el celler, Tast a la vinya, Pícnic i Wine Bar. Més informació: https://fargas-fargas.com/enoturisme/
La DO Pla de Bages està formada per 15 cellers. Els municipis de producció de la DO són: Aguilar de Segarra, Artés, Avinyó, Balsareny, Calders, Callús, Cardona, Castellfollit del Boix, Castellgalí, Castellnou de Bages, El Pont de Vilomara i Rocafort, Fonollosa, Manresa, Monistrol de Calders, Mura, Navarcles, Navàs, Rajadell, Sallent, Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Mateu de Bages, Sant Salvador de Guardiola, Santpedor, Santa Maria d’Oló, Súria i Talamanca. Aquests municipis conformen la demarcació geogràfica de la DO.
L’elaboració dels vins DO es realitza únicament amb raïm de varietats Vitis vinífera.
Les varietats recomanades blanques són: Macabeo, Parellada, Picapoll blanc i Chardonnay i les tintes: Sumoll, Garnacha, Ull de Llebre, Merlot i Cabernet Sauvignon.
Quant a les varietats autoritzades, les blanques són: Sauvignon blancoG ewürztraminer, Malvasia aromática/ Malvasia de Sitges i les tintes: Cabernet franc , Syrah i Picapoll negre i Garró.