Som Geoparc Mundial UNESCO

Sant Salvador de Guardiola forma part del Geoparc Mundial Unesco de la Catalunya Central. Si ets una persona observadora i mires amb atenció, descobriràs la petjada del mar interior que va existir fa més de 36 milions d’anys al centre de Catalunya. La història Geològica ens ha deixat vestigis d’aquest mar interior, podràs trobar algun fòssil marí i un paisatge natural carregat d’història i patrimoni.

Viu Sant Salvador de Guardiola!

Consells pràctics per un comportament responsable

Seguint ​​aquests ​​consells ​​pots ​f​er ​​que ​​el ​t​eu ​​viatge ​​sigui ​​més ​​satisfactori ​i​ ​​gratificant ​​per ​t​u, ​​per ​l​es persones ​​amb ​​qui ​​et ​t​robis ​i​ ​​pels ​l​locs ​​que ​​visitis. 
Aquest ​​establiment ​​és ​​col·laborador ​​oficial ​​del ​​Geoparc. 

Destinació ​​de ​​qualitat ​i​ ​​sostenible 

El ​​nostre ​​territori ​​és ​​part ​​del ​​Geoparc ​​Mundial ​​de ​l​a ​​UNESCO ​​de ​l​a ​​Catalunya ​​Central ​​pel ​​seu ​​alt valor ​​geològic, ​​natural, ​​històric ​i​ ​​cultural.  
Informa’t ​​sobre ​​el ​​territori ​​que ​​visitaràs. ​​Així ​​podràs ​​entendre ​​millor ​​com ​​és ​l​a ​t​erra ​​que ​t​’acull ​i​ l’experiència ​​serà ​​més ​​enriquidora. 

Destinació de qualitat i sostenible

El nostre territori és part del Geoparc Mundial de la UNESCO de la Catalunya Central pel seu alt valor geològic, natural, històric i cultural.

Patrimoni natural

 • Respecta la vida salvatge i l’hàbitat natural de les espècies.
 • Respecta els espais naturals protegits. Segueix les pautes de comportament indicades.
 • Respecta els elements del patrimoni geològic i afloraments de roques. La seva destrucció és irreversible.
 • És prohibit recol·lectar fòssils. S’aconsella no endur-se cap mostra de minerals.
 • Gestiona els teus residus correctament a les papereres específiques, i si no n’hi ha emporta’t els residus a casa o a l’establiment on estiguis allotjat.
 • No es pot fer foc al bosc, aquesta és una zona de risc elevat. Fer barbacoes únicament en llocs especialment habilitats i durant la temporada autoritzada. – Redueix el consum d’aigua i d’energia.

Patrimoni cultural

 • No malbaratis el patrimoni històric en les teves visites. Respectar la integritat dels conjunts monumentals és responsabilitat de tots i un és deure conservar-lo.
 • El territori compta amb un important patrimoni cultural. Hi ha vestigis dels antics pobladors, elements arquitectònics, museus, tradicions, etc. que són de gran rellevància i que cal conservar i difondre.
 • Respecta les creences de cadascú. Alguns indrets del territori tenen una significació espiritual o religiosa especial. Responsabilitat social
 • Els Geoparcs promouen l’economia local. Adquireix productes locals i articles d’artesania realitzats a la zona. Consumeix productes de proximitat, fets o elaborats per empreses compromeses amb el territori. Hi ha restaurants, botigues, cellers, etc. acreditats amb diferents segells de qualitat, i col·laboradors del Geoparc.
 • Contracta els serveis de guiatge a les empreses locals.
 • Cada lloc té les seves pautes socials pròpies que cal respectar.

El Geoparc Mundial UNESCO de la Catalunya Central vol ser una destinació sostenible, per això assumeix les recomanacions de l’Organització Mundial del Turisme per un viatge responsable.

Més informació a: https://www.geoparc.cat/